2008. február 25.

Rakott kifli

Ezt az édességet Erdélyben nagyon szerettem,de itt talán még egyszer se csináltuk,egészen a mai napig.Nem is tudom miért, hiszen nagyon egyszerű,olcsó és nagyon finom.
Hozzávalók
4-5szikkadt kifli,2tojás,1/2 l tej,10-15dkg cukor,vaniliás cukor,dió,mazsola,meggy lekvár,2kisebb vagy 1 nagyobb alma
A tojásokat kettéválasztom,és a sárgákat összekeverem a cukorral ,vaniliáscukorral majd a tejjel.A felkarikázott kifliket,ebbe mártom bele,majd egy kivajazott morzsázott jénaiba lerakom.Az ázott kiflikre egy réteg őrölt,ízlés szerint cukrozott dió jön,erre finom meggylekvár(más is lehet,de meggyel a legfinomabb) és mazsola.Ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a kifli el nem fogy.A tetejére almakarikákat teszünk,majd beborítjuk a 2tojásfehérje felvert habjával,amibe úgy 2-3 ek. cukrot teszünk,és egy ek.lekvárt.Ezt előmelegített sütőben,alacsony hőfokon addig sütjük amíg a hab gyönyöű színt nem kap.

0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena