2008. február 13.

Sóós perec

Mostanában annyi édeset ettünk,itt volt az ideje ,hogy együnk egy kis sósat is.Hát ez lett belőle.
Az elején egy kicsit tartottam a receptől ,se tojás se semmi,de jó lett ,nem lett kemény,sőt naagyon finom !
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 ek só
1,5 dl olaj
A "só":
2 ek só
3 ek finomliszt
és annyi víz, amivel sűrű, folyós masszát kapunk
Az élesztőt,langyos ,cukros tejben felfuttatjuk.A hozzávalókat összedagasztjuk,és pihentetjük kb egy órát.Kisebb adagokat tépünk a tésztából és vékony kígyócskákat formálunk belőlük,majd perec alakba hajtogatjuk.Megkenjük egy egész tojással majd forró sütőbe tesszük.Amikor a perecek kezdenek barnulni,meglocsoljuk a sós öntettel,és addig sütjük amíg gyönyörű,aranybarna nem lesz.

0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena