2008. március 22.

Kati tészta

Újra, egy nagyon régi sütemény,amit szintén Erdélyből hoztunk magunkal.Elég ritkán csinálom,mert nem nagyon szeretek lapokat sütni,viszont enni annál inkább.Ilyenek pl a dobos szeletet,vagy a citromszeletet, ami az egyik legnagyobb kedvencem.
Nade most mégis a Kati tészta mellett döntött a család(ill. én meg a hugicám),úgyhogy az idelyi húsvét másik nyertese ő lett,a bonbonok,bejglik,és a túrótorta mellett.
Hozzávalók:
Lapok:50dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg zsír, 3tojás sárgája,1 csomag sütőpor,kevés tej
Összegyúrjuk a hozzávalókat,annyi tejet öntünk hozzá, hogy egy jól kezelhető tésztát kapjunk,és 3 lapot sütünk belőle.
Krém:2ek kakaó(cukrozatlan),2ek baracklekvár,15dkg cukor,10dkg vaj,kevés rum(most rumaroma),az egyik lap vaniliás tejbe áztatva
Kiválasztjuk azt a lapot amelyik legkevésbé tetszik,és morzsává zúzzuk,meleg vaniliás tejjel meglocsoljuk,kicsit villával is összetörjük.Ebbe mehet a kakaó,baracklekvár,cukor és a puha vaj.A rumot ízlés szerint adagoljuk.
Evvel a krémmel megkenjük az egyik-már kihűlt-lapot, a másikkal lefedjük,majd egy súlyt helyezünk a tetejére.
Máz:3tojás fehérje,15dkg porcukor,csokireszelék/csokimáz
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk(elvileg gőz fölött,de szerintem ez fölösleges),és a sütire kenjük.Csokireszelékkel , olvasztott csokival,vagy kakaómázzal(3/4bögre porcukor,2 tk kakó,löttyintésnyi olaj,pár csepp ecet,és1-2 kanál forróvíz) díszítjük.
A kati tésztát érdemes hamarabb elkészíteni,mert kell egy kis idő amíg megpuhul.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szeretem ezt a sütit, ma meg is csinálom, csak arra vagyok kíváncsi, hogy baracklekvár helyett szilvalekvárral milyen lenne? Szerinted?:)

Orsi írta...

Szerintem jó lenne,elég kevés lekvár kell bele,úgyhogy nyugodtan tedd bele azt,ha az van otthon.
Remélem ízleni fog!
Üdv:Orsi

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Működteti a Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena