2008. április 14.

Túrós kapros lepény

Annyira szeretem a kaprot!És olyan rég nem ettem,hogy mostmár csinálnom kellett valami kaprosat.Legszívesebben egy ordás kapros palacsintát ettem volna meg...dehát ordát itt nemigen lehet kapni.Úgyhogy maradt a túrós kapros lepény.Azért ez is kielégítette vágyaimat.Az ordát meg nyáron bepótolom.
Hozzávalók:
Tészta:
25dkg liszt(nálam fele sima,fele kenyérliszt),2dkg élesztő,1tojás,5dkg zsír,2dl tej,só
Töltelék:
50dkg túró,2tojás,4ek cukor,kapor,búzadara,1ek tejföl.
Az élesztőt egy kis langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.Lágy tésztát kell kapnunk,ha nem az ,öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.Kinyújtjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,majd egy fél óra kelesztés jön.Addig a tölteléket is megcsináljuk.A túrót összetörjük,és összekeverjük a 2 tojássárgájával,cukorral,egy nagy ek.tejföllel,egy ek. búzadarával,és ízlés szerint apróra vágott kaporral.A megkelt tésztára rátesszük a tölteléket és mehet be az előmelegített sütőbe.Alacsony hőfokon,kb másfél órát sütjük.Közben megkenjük tejföllel,és még sütjük úgy tíz percet.
Szerintem langyosan a legfinomabb.

0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena