2008. május 31.

Képviselőfánk update

A múltkori sikereken felbuzdulva,újra képviselőfánkot sütöttem.Most csokikrémmel,eperrel,tejszínnel töltöttem.Isteni!
Hozzávalók: 1 dl víz,1 dl olaj ,10 dkg liszt,3 tojás, csipet só 1csomag hidegen elkészíthető csokis krémpuding,1/2dl tej,eper ,2dl tejszín,1 cs.habfixáló,porcukor,étcsoki

A vizet az olajjal és a csipet sóval felforralom, majd beleöntöm a lisztet és addig keverem, amíg a massza sima nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor leveszem a tűzről, kicsit hűtöm, majd a tojásokat egyesével hozzáadom, mindegyiket jól elkeverem. Itt tudok bele levegőt vinni! Sütőpapírral bélelt tepsire 3 cm átmérőjű gombócokat nyomok habzsákkal vagy nyomópisztollyal. Megspriccelem vízzel és 220 fokos sütőben pirosodásig sütöm. A tejszínt a habfixálóval,ízlés szerint porcukorral kemény habbá verem.A csomagoláson leírt módón elkészítem a pudingot majd az epret kis darbokra vágom. Az étcsokit felolvasztom és a fánkok tetejére csurgatom,majd ha megszilárdult a csoki ,kettévágom.Az aljába csokis krém kerül,rá az eper,majd a tejszín és végül a fánk sapkája.

0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena