2008. október 21.

Fahéjas keksz

Pici,porhanyós kekszek,melyek fahéj illattal töltik meg a lakást...Újabb Stahl recept,a gyors édességek című könyvéből.Nagyon finom! Az idei karácsonyunk biztos szereplője!
Hozzávalók:
  • 15dkg puha vaj
  • 4ek. porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 15dkg liszt
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 3 kk. őrölt fahéj
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral,és a vaníliarúd belsejével,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót,és robotgéppel összedolgozzuk.A masszát eredetileg csillagcsöves nyomózsákba töltjük és pici(3 cm átmérőjű)csillagokat nyomunk a tepsire.Én most ki akartam próbálni a kekszkészítőmet,úgyhogy nekem nagyobbak lettek,így190 fokon kb 15 -20percet sült.A kicsiknek elég 10-12 perc.

2 comments:

Kismacs írta...

Hű, már régóta szemezek ezzel a keksszel, igazán guszták lettek, nagy kedvet csináltál hozzá! Nagyon kis helyesek!

Orsi írta...

Kösziköszi!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena