2008. december 26.

Bonbon mánia

Igen,igen ,nálam is megszülettek.Olyan sok van,és olyan szépek:) A receptek többsége,Rebabától van,hálás köszönet érte! Szóval 7 féle bonbon született,kb. 1kg csoki tűnt el,közel fél liter tejszín,némi vaj,és egy új hozzávaló jelent meg,a glükóz,amit ugyancsak én csináltam .
Glükóz:
  • 10dkg cukor
  • fél dl víz

Ezt jól be kell forralni ,és kész is.Nekem egy sűrű,nyúlós,átlátszó massza lett,jól lehetett vele dolgozni.Ehhez a mennyiséghez elég is volt,még maradt is egy kevés.

Mokkás marcipános

Elég tömény,nagyon intenzív íze van,pont nekem való.

  • 1,2 dl tejszín
  • 3dkg glükóz
  • 2ek.nescafé
  • 16dkg étcsoki
  • löttyintésnyi brandy
  • marcipán

A csokit gőzfürdőben felolvasztottam.A tejszínt a glükózzal betettem a mikróba és megmelegítettem,majd feloldottam benne az instant kávét.Ezt a megolvadt csokoládéra öntöttem és egyneműsítettem az egészet,a végén öntöttem bele egy kis brandyt.

A massza felét egy folpackkal bélelt (bonbonos)dobozba öntöttem,és kitettem a hidegre.

Ezalatt megcsináltam a mi marcipánunkat,persze igaziból is lehet.

Ál marcipán

  • 14dkg búzadara
  • 8ek.forró tej
  • 10dkg olvadt vaj vagy Rama margarin
  • 20dkg porcukor
  • 20dkg darált keksz
  • 6 kk.mandula aroma

Őszintén már nagyon felszínesen követem csak ezt a recept.Először a grízet leforrázom a tejjel,majd hagyom kicsit állni,aztán mehet bele a margarin is.A porcukrot és a kekszet beleszórom és jól összedolgozom őket,végül a mandula aromával ízesítem.Ezt az utolsó 3 hozzávalót szoktam csak úgy szemre,ízlésre tenni.Keksz annyi kell bele hogy a kívánt állag meglegyen,aromából meg attól függ milyet használunk,volt hogy egy fél üveggel is bele kellett tennem,de olyan is hogy egy kiskanállal elég volt.

Szóval,ezt a "marcipánt" 2 folpack között csokis doboz nagyságúra nyújtottam,majd a már félig megdermedt csokira tettem.Erre jött a maradék kávés csoki.

Egy éjszakát hűtőben tartottam,majd másnap kiborítottam,lehúztam róla az alufóliát,téglalapokra vágtam,majd egy részét csokiba,egy részét meg keserű kakaóporba mártottam.

Rumos bódulat

A közönség kedvenc.Igaz evvel van a legtöbb munka ,de megéri,nagyon is!

  • kb. 10dkg csoki a kapszlikhoz
  • 8dkg étcsokoládé
  • 1dl tejszín
  • 2dkg glükóz
  • 6cl rum,v rumaroma

A csokit a tejszínnel,glükózzal összeolvasztottam,majd az itallal ízesítettem.Ez a massza nem köt meg,ez benne a legjobb.Ezt is lehet hagyni egy éjszakát pihenni.

Majd kb. 20 kis kapszlit legalább 2 rétegben csokival kikentem(egyes rétegeket mindig hagytam megdermedni),majd ha teljesen megdermedtek,óvatosan lehúztam róluk a papírt.Itt gyorsan kell dolgozni mert a csoki hamar olvad.Ezekbe a kapszlikba kanalaztam a rumos krémet,majd a tetejüket egy újabb kanál olvadt étcsokival zártam be.

Vajkaramella

Ezt már tavaly is csináltam,ez az én egyik nagy kedvencem.

Most annyiban volt más,hogy valamiért kicsivel több kekszet vett fel,plusz tettem bele egy kis mogyorógrillázst is.

Fehércsokis üdeség

A sok fekete bárány között egy fehér is akad ám.Szerintem ezolyan nőknek való bonbon...én most csináltam ilyet először ,nekem nagyon ízlik.

Viszont ,hogy honnan van a recept azt nem tudom,ha valaki rá ismer,kiabáljon.

  • 10dkg fehércsoki
  • 5dkg vaj
  • 1/4dl tejszín
  • 2-3 ek.citromlé

Ezt is pofon egyszerű megcsinálni:a csokival összeolvasztom a vajat,majd hozzáadom a meleg tejszínt,egyneműre keverem,végül citrom,vagy lime lével ízesítem.Egy éjszakát dermed,másnap két kiskanállal golyókat formázok és kókusz reszelékbe meghempergetem.

Grillázsos trüffel

  • 10dkg étcsokoládé
  • 1/2dl tejszín
  • 2,2 dkg vaj
  • kb.3ek. grillázs

A csokoládét a tejszínnel és a vajjal összeolvasztom,belekavarom a grillázst,majd egy folpackkal bélelt dobozba öntöm.Egy éjszakát dermed,másnap egy kis pogácsa szaggatóval köröket vágok belőle,majd újabb étcsokival áthúztam.

Kókuszos(Bounty golyó)

  • 50g fehércsoki
  • 60g kókusztejpor
  • 50g kókusz reszelék
  • 3dkg glükóz
  • 5dkg vaj

A csokit a vajjal és a glükózzal összeolvasztom,majd beleforgatom a tejport és a kókusz reszeléket is.Egy éjszakára beteszem a hűtőbe dermedni,majd golyókat formázok belőlük,és csokival bevonom.Legközelebb kerül bele egy kis tejszín is,mert így elég tömör lett.

Marcipán golyó

...a klasszikus.Ez a bonbon a család legkisebb tagjának a kedvence,úgyhogy készült belőle bőségesen.

A fent leírt masszából golyókat formáltam,betettem vagy fél órára a fagyasztóba,majd csokiba mártottam.

11 comments:

Benenn írta...

Ezek egyszerűen hihetetlenül gyönyörűek!

Ottis írta...

Gyönyörűek, én is bekapnék belőlük párat. Nagyon sokat dolgozhattál, nekem nem lesznek soha ilyen szépek...üdv!

Orsi írta...

Benenn, köszönöm a dícséretet!
Ottis,neked is!Szívesen megkínálnálak,de siess mert gyorsan fogy:D
Egy fél nap alatt amúgy kész is volt,de csinálnám én ezt akár minden nap is...

chriesi írta...

Nagyon ügyes vagy!

Rebaba írta...

Nagyon guszták a bonbonjaid! Csak most van időm egy kis kalandozásra, és rögtön ide tévedtem. Nem bántam meg :)

Orsi írta...

Örülök:)

Száva írta...

Nagyon hasznosnak találom a blogodat!
Ajándék lesz a bonbonokból, köszi a recepteket!:)

Orsi írta...

Száva,nagyon szívesen!
Én is köszönöm!:)

Macaroon írta...

Szia!
Gyönyörű bonbonok, de nehezen bírom ki, hogy ne írjam be, azaz nem bírom ki, hogy a glükóz az szőlőcukor, nem is tudom ki találta ki, hogy a cukormassza az lenne;o) Bocsánat.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%BCk%C3%B3z
Mac

Orsi írta...

Szia!
Teljesen igazad van!Pont most tanuljuk mi is a suliban,én is elgondolkoztam rajta hogy akkor most mi hogy...
Nem haragszom,örülök hogy tanítotok!:)
Üdv!

disa írta...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena