2008. december 16.

Zserbó ízű brownie

Hozzávalók:
  • 10dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • 6 tojás
  • 25dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 kk fahéj,1/4 kk mézeskalácsfűszer
  • 10dkg étcsokoládé
  • 20dkg baracklekvár
  • 10dkg tortabevonó

Az étcsokit megolvasztjuk,félre tesszük hűlni.A dió egyik felét ledaráljuk,a másikat kisebb darabokra vágjuk.,öszzekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük.A vajat a cukorral habosra kavarjuk,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,és a langyos csokoládét.A tojáshab 1/3-át a masszához adjuk,majd a lisztet és maradék habot apránként egy fakanállal belekavarjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.A baracklekvárt mikróban felforrósítjuk,majd a forró sütire kenjük.Hagyjuk kihűlni,majd felolvasztjuk a tortabevonót és a sütire kenjük.

A recept Lajos Mari -Hemző Károly 66 karácsonyi édesség c. könyvéből van.

3 comments:

Csokiparány írta...

Mmm micsoda párosítás! A könyvet én is ismerem, igazán jó receptek vannak benne... ;)

Orsi írta...

Igen,igen nekem is nagyon tetszik ez a könyv.Sajna nekem nincs meg,csak kölcsön kaptam,de azt az időt jól kihasználtam,már egy csomó mindent kipróbáltam belőle :)

Csenge írta...

Helyes, helyes! Akartam már kérdezni van-e msn címed...légyszi vegyél fel, ha igen: csenge@dusha.hu

éééés, megdobnálak egy körkérdéssel is :-)
http://csokiparany.extra.hu/?p=477

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena