2009. január 28.

Gyümölcsrizs

Hozzávalók
  • 200g rizs
  • 1 l tej
  • 150g cukor
  • csipet só
  • 2dl tejszín
  • 1 narancs héja
  • pár egész narancs

A rizst a tej egy részével ,sóval felteszem főni.Gyakran kavargatom és öntögetem hozzá a tejet(esetleg vízzel is ki lehet pótolni).Amikor a rizs már majdnem puha ,beleteszem a cukrot és egy narancs héját belereszelem,majd lefödöm és hagyom állni.Ezalatt egy pár alaposan megmosott narancsot megskalpolok és kiveszem a húsát.(Én most 3-at csináltam,a többi tejberizst csak úgy tálkából kanalaztuk)

A tejszínt habbá verem,és a már kihűlt tejberizshez keverem.Érdemes belekockázni a kivett narancshúst is,vagy filézett narancs cikkeket is belekeverni,mert az édes tejberizst egészen feldobja a kissé savanykás narancs.

Ezt a masszát aztán a narancsokba töltöm és jól behűtöm,nagyon sokáig nem érdemes tartogatni,mert a rizs megkeseredhet a narancshéj mellett.Saját készítésű kandírozott narancshéjjal díszítettem.

0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena