2009. június 17.

Tejfölös szelet

Már írtam róla hogy nem szeretek lapokat sütni,és ilyen sütiket készíteni,viszont enni annál inkább.Most viszont ehhez volt kedvem,igaz ezek sima piskótából vannak,ezeknél kevés esély van rá hogy eltörnek vagy ilyesmi.
A krém az az egyik kedvencem,tejszínes tejföl,már erről is áradoztam többször is.Olyan házias,könnyű,és nem is túl drága.És az íze!Mesés!Tejfölről jut eszembe,hogy oviban nekünk nagyon sokszor volt uzsira pár kocka tejföllel megkent kenyér,amihez kaptunk egy dobozka kristály cukrot,és abba tunkoltuk.Hát imádtuk!Atya ég,az micsoda kalória bomba,még szép hogy megnőttünk:)))
Visszatérve a sütihez,még van egy meghatározó hozzávaló,nagymamám kocsonyája.Ez nálunk az a lekvár,amit általában ribizliből és málnából készítenek,teljesen magtalanítják és jóval kocsonyásabbra főzik mint a hagyományos lekvárt.Na evvel a fantasztikus savanykás kocsonyával kentem én meg minden egyes piskóta lapot.
Nagyon finom volt így együtt a puha,vékony piskóta,a savanykás lekvár,amiből egy kicsit a piskóta is szívott magába ,és a bársonyos krém. Hozzávalók:
Piskóta
  • 3 nagy tojás
  • 2ek víz
  • 6ek liszt(rétes, sima keverve)
  • 6ek cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
  • 3dl tejszín
  • 450 g zsíros tejföl
  • 2ek zselatin
  • néhány ek.porcukor
  • 1 kis üveg savanykás lekvár
Szokásos módon piskótát készítek,és egy kisméretű tepsi hátán nagyon vékony lapokat sütök,4darabot.
A tejszínt félkemény habbá verem,majd hozzákeverem a tejfölt,a feloldott zselatint,és kis porcukrot,ízlés szerint,de csak annyit hogy egy kicsit legyen édes csak,a többiről majd a lekvár gondoskodik.Ezt aztán hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakom,és várok míg a krém megköt.
Aztán rétegezés következik:piskóta,lekvár,krém,és így tovább.A krémet érdemes habzsákkal rányomni,így nem nyomjuk össze az egészet.Még pár óra hűtés jót tesz neki,közben barátkoznak az ízek.

2 comments:

trinity írta...

Azt meghiszem, hogy finom! Ezt a krémet megjegyzem magamnak.....

Névtelen írta...

HMMMMMMMMMMM....Egyszerűen fantasztikus!!!Megint csak gratulálni tudok:-))) Üdv:Moncs

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena