2009. július 8.

Habos tekercs

Egy igazi házias sütemény,a legfinomabb szilvalekvár,dió és kelt tészta házassága. Hozzávalók:
  • 20dkg liszt
  • 2ek cukor
  • 10g élesztő
  • kb 1 dl tej v kicsit kevesebb
  • 1 tojássárga
  • 2ek vaj megolvasztva
  • csipet só
  • Hab
  • 2tojásfehérje
  • 12,5 dkg cukor
  • 1.5 ek. kakaó
  • 12,5dkg darált dió-mogyoró keverék
  • 3-4ek. házi szilvalekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,fél órát kelesztjük,átgyúrjuk,majd újból kelesztjük vagy fél órát.Kinyújtjuk egy 20x40cm méretű téglalappá,megkenjük a lekvárral és feltekerjük.12 csigára vágjuk és kivajazott,lisztezett muffinsütőbe tesszük,majd hagyjuk még kelni vagy 20 percet.Ezalatt felverjük a 2 tojásfehérjét csipet sóval,a cukorral.Ha már sűrű és fényes a hab fakanálra váltunk és belekeverjük a kakaót meg a darált dió-mogyoró keverékét.Ezt egy habzsákba tesszük,majd a megkelt csigák tetejére nyomjuk és előmelegített sütőben,alacsony hőfokon addig sütjük amíg a tészta szép pirosra sül és a hab a tetején kicsit berepedezik. Nagyon eltudom képzelni ezt a sütit hűvös téli délutánokra,még egy kis fahéjjal megbolondítva,de ezen a borús nyári napon is jól esett !

1 comments:

Mézigörl írta...

Ótejóégdeguszta! :-D Engedelmeddel viszem is a recid kipróbálásra! Köszönöm! :-D

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena