2010. február 27.

Josephine

Most valami nagyon csokis fog következni,azt is mondhatnám full csoki az egész.Így kalória- és örömbomba is egyben.Ahh imádom,hogy cukrász leszek!
Hasonló desszertet amúgy csináltam már egyszer,és hát felejthetetlen.Ahogy a vékony csokilapok roppannak az ember villája alatt...
Viszont egy mínusz pont ide,az alap nem harmonizál a sütivel,érdemesebb valamilyen piskótával próbálkozni,mert ez nagyon tömör így.
Hozzávalók:(6 szelet)
Alap(nanaimo szelet alapja is)Mascarpones csokoládé krém
  • 125 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek porcukor
  • 2 ek. jó minőségű kakaó
Praliné:
  • 200 g Nutella
  • 50 g étcsoki
  • 15 g vaj
Csokilapok és díszek
  • 250 g étcsokoládé
  • rózsabors(elhagyható)
Először állítsuk elő az alapot,hűtsük le,majd kenjünk rá 50 g megolvasztott csokoládét,majd szórjuk meg rózsaborssal.Hagyjuk megdermedni.
Készítsük el a mascarponés krémet:verjük fel a tejszínt 4 ek. cukorral.A mascarponét is keverjük el 1 ek cukorral,majd keverjünk hozzá 2 ek tejszínhabot.Ebből a mascarponés habból vegyünk ki úgy 3 evőkanálnyit,ez kerül majd a kész desszertek tetejére.Aztán óvatosan keverjük hozzá a maradék mascarponéhoz a többi tejszínt és kakaót.
A praliné krémhez olvasszuk fel a vajat és csokit majd keverjük bele a nutellába,hagyjuk szobahőmérsékleten,mivel hűtőben megdermed és nehezebb vele dolgozni.
200 g csokoládét olvasszunk fel,és kenjük vékonyan,egyenletesen egy fóliára.Ha a csoki megdermedt vágjuk méretre,én 10 X 5 cmes szeleteket csináltam.
Rakjuk össze a sütit:a csokis alapra jön a mascarponés hab amit érdemes habzsákból nyomni,mivel így sokkal dekoratívabb lesz.Aztán egy csokilap ,és a praliné krém(ha túlságosan olvadozni kezdene a kezünk alatt,10 percre érdemes hűtőbe rakni) ,majd az utolsó csokilap.A félretett fehér mascarpone habból 2 kiskanál segítségével "galuskákat"formázunk és a sütik tetejére tesszük,amikbe egy egy csokidíszt is szúrunk.Ehhez, a maradék csokiból kis halmokat rakunk egy fóliára,egy kiskanál hátával köröké egyengetjük majd egy határozott mozdulattal a kanál hátával a kör közepéből egy csíkot húzunk.

12 comments:

egycsipet írta...

Atyaég, ez valami mennyei!

Kiskukta írta...

Eszméletlenül jól néz ki! Mitől csillog ennyire a csokilapod? Mi van benne? Olyan mintha tükör lenne.

Judith írta...

Hat, ez gyonyoru! Gratulalok a tehetsegedhez!

trinity írta...

Azta.....Ez fenséges!!! Nem akármilyen cukrászdába való költemény!!!

Orsi írta...

Kösziii! :)
Nem tettem a csokiba semmit,a fólia miatt ilyen szép fényes.

Mónika írta...

Mestermunka! Gratulálok!

Moha írta...

Gyönyörűűű, ide vele rögtön!
A nutellás réteget is zsákból nyomtad? És a fólia alatt alufólia értendő,amire a csokit kened?

Orsi írta...

Igen,a nutellásat is.
Nem alufólia,hanem ez a vastagabb átlátszó fólia,olyan mint az írásvetítő vagy irattartó fólia(nekem most konkrétan ez volt).

Fanó írta...

Hűűű de nagyon guszta :D
Biztos finom is!
Ajánlom figyelmedbe Varga Gábor egyik remekét,sztem ez is nagyon jól néz ki:
http://www.desszert.eu/kiserlet1

Receptgyűjtő írta...

Orsi, ez nagyon szép lett! :-)

Pocak Panna írta...

Gyönyörű munkáid vannak, felvettelek rendszeres olvasásra!

Orsi írta...

Köszi!:))
Én is téged,és ma kezdődik a fagyi projekt!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena