2010. február 2.

Kávés panna cotta tengeri sós karamellel

Avagy a tökéletes fáradtság elleni desszert.Hiszen teli van koffeinnel,cukorral,az ember már már szárnyakat kap tőle.Na jó nem hozom párhuzamba avval a löttyel,de ez tényleg üt.
Igen tudom,kicsit elkéstem,a vizsgaidőszaknak vége,de nekem pl majd minden hétre jut tz,amire ugye, ahogy kell 1 nap alatt kell felkészülni és bevágni a min.3 heti anyagot...
Na meg a jól megérdemelt bulik másnapjain is igazán hatásos.
Sajnáltassam még magam?Pfff :D Neeem inkább eszem még egy energiabombát :)))Ki tart velem? Az élet szép!Hozzávalók:
Kávés panna cotta
  • 3dl tejszín
  • 1 dl- nyi pörkölt kávébab
  • 6ek cukor
  • 70 g étcsoki
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek zselatin
Sós karamell
  • 120 g cukor
  • 0.5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1kk-nyi vaj
  • nagy csipet tengeri só
A zselatint keverjük el egy evőkanál vízzel és hagyjuk duzzadni,majd oldjuk fel.A cukrot, kávébabot,és tejszínt keverjük el és tegyük fel melegedni.Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről,és keverjük hozzá az időközben feloldott zselatint.Hagyjuk így 5 percig,hogy a kávé tegye a dolgát.Közben a csokit vágjuk apró darabokra,majd szűrjük rá a még forró tejszínes keveréket.Keverjük amíg a csoki teljesen felolvad,majd keverjük hozzá a tejfölt is.Osszuk szét poharakba és min. 1 órára tegyük hűvös helyre amíg a panna cottánk megdermed kissé.
Közben csináljunk karamellt a cukorból és vízből.Ha már szép színe van óvatosan öntsük bele a tejszínt,majd dobjuk bele a darabka vajat.Sózzuk,a só mennyisége nagyban függ a só minőségétől,úgyhogy tessék kóstolni.
Ha a panna cotta teljesen kihűlt csorgassuk rá a karamellt,majd tálalás előtt szórjunk rá még egy csipet tengeri sót.Nekem ebből a mennyiségből 7 adag lett.
Recept a Baking Obsession-ról.

6 comments:

Ottis írta...

Ez igen,nekem nagyon tetszik!

Chef Viki írta...

Ahhhhhhhhhhhhhh... Remek!

Az utóbbi időben csúnyán rákattantam a kávés édességekre :-) El tudnék viselni ebből egy adagot :-)))

egycsipet írta...

Jujj, de jó lehet!

mandy tarragon írta...

Finom lehet :)

szepyke írta...

Hmmm. Sós karamellel? Érdekes lehet!:)

Anita írta...

Én csak a sós karamella részét készítettem el és mondhatom nagyon finom volt. Nagyon jó recept!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena