2010. február 28.

VKF!XXXII. Tiszta őrület

Pirított kaláccsal kaviárnak álcázva
De még milyen!
Mikor Maimoni feladta a nagy feladatott egyből a tápióka jutott eszembe.Szerintem elég fura kinézete van,állagra se semmi,és ilyen színnel pláne!
Mivel még sohasem csináltam,a múlt héten kipróbáltam az eredeti tápióka pudingot,most meg itt van a színesebb változata is.SZámomra van ebben valami hátborzongató,kíváncsi vagyok családom bátrabb tagjai mit fognak hozzá szólni...:)
Hozzávalók:
  • 100 g tápióka gyöngy
  • 1,5 dl víz
  • 2,5 dl meggylé
  • 20 g cukor
Forraljuk fel a vizet öntsük bele tápiókat és kavargassuk,amíg kb az összes kis gyöngy átlátszóvá nem válik.Ekkor öntsük át egy szűrőbe és öblítsük le hideg vízzel.Tegyük fel a meggylét és a cukrot főni,majd öntsük vissza a tápiókát és kb 5 percig főzzük.Ezalatt szépen átveszi a meggylé színét és ízét is.Tálalhatunk is.
Pohárdesszertként vaníliás tejhabbal

3 comments:

lúdanyó írta...

Nagyon jó!!!

szepyke írta...

Ez haláli!:)

Notburga írta...

Tényleg nem mindennapi...
Nézz be hozzám, van valami számodra.

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena