2010. március 6.

Csoki csíkos grillázsos

A Josephin-nél volt egy pár dolog amit elszúrtam,az alap túl kemény volt,és a süti struktúrája sem volt tökéletes,viszont az ízek mégis nagyon jól illettek egymáshoz,és a nutellás krém különösen megfogott. Szeretek minden héten új desszertet kreálni,de úgy néz ki a múzsám a héten szabadságot vett ki. Úgyhogy vettem a nutellás krémet egy másik(egyszerűbb és finomabb)kekszes alapot,és nekifogtam kijavítani a Josephint. Persze a végére már köze nem volt az eredeti sütihez,ízre és formára is teljesen más lett.(közben visszatért a múzsám... haha) Úgyhogy a javított Josephin marad még egy darabig a fejembe,aztán majd egy különleges alkalomra újra előveszem. Hozzávalók/12 szelet/: Kekszes alap:
  • 12dkg darált keksz
  • 3 dkg cukrozatlan kakaó
  • 8 dkg olvasztott vaj
Nutellás krém:
  • 200g nutella
  • 50g étcsoki
  • 15 g vaj
Kakaós tejszínhab
  • 2dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 3 ek kakaó
  • 1 ek zselatinfix
Grillázsos tejszínhab
  • 2dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek zselatinfix
  • 3-4 ek (dió,földi-,sósmogyoró,mandula)grillázs
Piskóta:
  • 4 tojás
  • 3 ek.víz
  • 7ek cukor
  • 7ek. liszt
  • késhegynyi sütőpor
Alap: A kakaót összekeverjük a darált keksszel,majd ráöntjük az olvasztott vajat és elkavarjuk.A morzsát egy tepsibe(20X15cmes) öntjük és alaposan lenyomkodjuk,majd hűtőbe rakjuk. Nutellás krém: A csokit és a vajat együtt felolvasztjuk majd a nutellába keverjük és rákenjük a kekszes alapra,betesszük a hűtőbe,ahol a krém igencsak megdermed és egy nagyon sűrű intenzív ízű csokismogyorókrémmé vállik,már már fudge jelleggel. Piskóta: A tojásfehérjét egy csipet sóval és 3ek cukorral kemény habbá verjük,majd a tojássárgákat is beletesszük-lehetőleg eggyenként -és addig verjük amíg egy nagyon könnyű habot kapunk.Beletesszük a maradék 4 ek cukrot,evvel is verjük még egy darabig,majd fakanálra váltunk,és belekeverjük a sütőporos lisztet.Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.Ennek a mennyiségnek végülis csak a felét használtam fel,a másik feléből még egy kis piskótarolád is született. A kihűlt piskótát méretre vágjuk és a nutellás krémre tesszük. Tejszínhabok A 4dl tejszín felverjük a zselatinfixszel és a porcukorral.Kétfelé vesszük,az egyik felébe jó minőségű kakaót,a másikba a grillázst keverjük.Utóbbit még valamikor karácsony előtt csináltam,egy csipetnyi fahéj is van benne. Érdekes,hogy a tejszínbe sokkal inkább kedvelem a kakaót mint a csokit,nem tudom miért,de én így jobban szeretem. A piskótára először a csokis majd a grillázsos krém kerül,majd jutalomként egy roppanós csokilappal díszítjük.

6 comments:

Gál Edith írta...

Ez nagyon-nagyon jól néz ki!!!

szepyke írta...

Jaj, de ügyes vagy, te jóóóóó ég! És ez csak fokozóóóódik!:)

Orsi írta...

Kösziii csajok!

Anita írta...

Fú, nagyon nagyon jól néz ki.

Névtelen írta...

Kakaós tejszínhab

2dl tejszín
2 ek porcukor
1 ek zselatinfix

-kimaradt a kakao-:))

Orsi írta...

Köszönöm!Javítottam!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena