2010. június 2.

Csokis rumos meggyes rolád

Újabb álmom teljesült a Kifőztük által ...
Ha az ember elkezd írni,nehéz leállni.Egyre többet és többet akar.Először csak blog aztán már az újság is, végül kikívánkozna egy könyv is.Így megy ez manapság-vagy legalábbis menne ha mindenkinek lenne rá lehetősége.
Hát én most kaptam egy lehetőséget,és nagyon köszönöm ezt a Kifőztük csapatának,öröm Veletek együtt dolgozni!
Úgyhogy első receptemet olvassátok sok szeretettel a Kifőztük 3.számában!
Hozzávalók: A piskótához:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál langyos víz
  • 7 evőkanál cukor
  • 5evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg meggybefőtt
  • 1 dl rum
  • 2 dl a meggybefőtt levéből
A mázhoz:
  • 35 g vaj
  • 50 ml víz
  • 10 dkg étcsokoládé
A piskótához az egész tojásokat a vízzel felhabosítjuk,közben több adagban hozzáadjuk a cukrot.Addig verjük,amíg a masszánk kifehéredik és légiesen könnyűvé válik.Ekkor elektromos habverőről fakanálra váltunk.Több részletben beleszitáljuk a kakaó és liszt keverékét,és határozott mozdulatokkal elkeverjük.A tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük,majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 13-15 perc alatt készre sütjük.Vigyázzunk rá,hogy ne süssük túl,mert a piskóta könnyen kiszárad és nehéz lesz feltekerni.
Közben készítsünk elő egy konyharuhát és nedvesítsük be.Ha a piskóta kész,óvatosan tegyük a konyharuhára,húzzuk le róla a sütőpapírt,és a nedves konyharuha segítségével tekerjük fel.Hagyjuk így kihűlni.
Közben a tejszínt melegítsük fel,és öntsük a darabokra vágott csokira.Addig kevergessük,amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad,majd hűtsük le.Ha teljesen hideg,verjük kemény habbá.
A meggyet érdemes már előző éjszaka rumos meggylébe áztatni,így finoman magába szívja a rum aromáját.
A piskótát óvatosan fejtsük le a konyharuháról(bizonyára odaragad kissé,de ez nem gond),majd terítsük ki.Kenjük rá a csokis tejszínt,majd rakosgassuk rá az előzőleg lecsöpögtetett meggyszemeket.Tekerjük fel jó szorosan,majd tegyük hűtőbe.
A mázhoz a vajat és a vizet forraljuk fel,majd a darabokra vágott étcsokit rakjuk a közepébe.Vegyük le a lábast a tűzről és várjunk egy pár percet.Egy kanállal középről indulva kezdjük kevergetni,hogy a folyadékot fokozatosan keverjük a csokihoz.Addig keverjük amíg egynemű nem lesz,majd öntsük a rolád tetejére.Díszíthetjük kis csokidíszekkel.

9 comments:

szepyke írta...

Nekünk megtisztelő, hogy elfogadtad a "felkérést"!:)

Gál Edith írta...

Egy NAGY NAGY GRATULA!!!
Gyönyörű a süti!!

jókaja írta...

A felsorolás végéről lemaradt a könyvet követő saját cukrászda ;-)

Bianka írta...

Isteni :)

ANCA írta...

hello orsi thet is amazing and so goood!

Orsi írta...

Kösziii!
Gábor,igaz,igaz! :)))
Anca!Welkome!Thanks a lot!

Alíz, Erdélyből írta...

Ez nagyon jónak tűnik! Ki fogom próbálni. Hmmm... meggy és csoki... nyamm... nyammm...

Ottis írta...

Gratulálok, ügyes vagy!!!

Edina írta...

Biztos en rontottam el de a tesztaja borzalmas lett...

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena