2010. augusztus 31.

Fagyi sandwich

Másnéven a kekszes fagyi.Van nekem Erdélyben egy kedvenc fagyim.Igazából nem is tudom miért imádom annyira,mert ha belegondolok nem az a tíz pontos minőség... kellennek az ilyenek is.
Szóval 2 puha keksz között rumos-kakaós fagyi...bár ahogy emlékszem legutóbb a rum íze elmaradt.Nagy kár érte,de  még így sem rossz.
Na ezt próbáltam én itthon reprodukálni.Igaz a fagyi ízvilága merőben eltért,de a lényeg úgy is az volt,hogy tudok-e olyan kekszet sütni, ami nem fagy kővé a fagyasztóba,a fagyival is omlós lesz és finoman harapható.Azt hiszem sikerült..Imádom!  
Ez is megjelent már a Kifőztük 6. számában.

Hozzávalók:
A mézes kekszhez:
* 8,5 dkg puha vaj
* 5 dkg barnacukor
* 2,5 dkg méz
* 16 dkg liszt
* csipet só
A kakaós kekszhez
* 7,5 dkg puha a puha vaj
* 5 dkg barnacukor
* 1 tojás
* 13 dkg liszt
* 1 teáskanál sütőpor
* 3 teáskanál kakaópor
A tejszínes csokidarabos semifreddohoz:
* 3 tojásfehérje
* 20 dkg cukor
* 4 dl tejszín
* 15 dkg csokoládé
A mézes kekszhez a vajat,mézet és a cukrot keverjük habosra,majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sót.Alaposan dolgozzuk el,majd csomagoljuk folpackba és minimum 2 órára tegyük hűtőbe.Ha kihűlt lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra és vágjunk belőle tetszőleges formákat.A sütiket szurkáljuk meg villával majd dugjuk előmelegített sütőbe.180 fokon 12-15 perc alatt kész.Ez egy ropogósabb keksz lesz
A kakaós kekszhez a vajat a cukorral keverjük habosra ,majd adjuk hozzá a tojást is.Szitáljuk bele a liszt,kakaó és sütőpor keverékét.Keverjük el alaposan.Csomagoljuk folpackba és minimum 2 órára tegyük hűtőbe.Ha kihűlt lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra és vágjunk belőle tetszőleges formákat.A sütiket tegyük előmelegített sütőbe.180 fokon 8-12 perc alatt kész. Ez a változat egy jóval puhább kekszet eredményez.
A semifreddohoz verjük fel a tejszínt.Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a 20 dkg cukorból.Keverjük össze a tejszín- és a tojásfehérjehabot,majd adjuk hozzá az apróra feldarabolt csokit is.Keverjük el alaposan ,majd öntsük folpackkal bélelt dobozokba.Figyeljünk rá,hogy ne öntsünk egy dobozba nagyon sok masszát,mert így nagyon magas fagyi sandwicheket kapnánk.Tegyük fagyasztóba,majd másnap borítsuk ki,vegyük le a folpackot és vágjunk belőle olyan formákat, amilyenek a sütijeink. A fagyit tegyük két keksz közé,majd újra betehetjük a fagyasztóba.

5 comments:

Gál Edith írta...

És ez is FANTASZTIKUS!!!!

Ottis írta...

Na éppen a napokban én is azon tűnődtem, hogy ezt a kekszes fagyit el kellene készítsem.
És most látom nálad!Én is szoktam ezt a fagyit vásárolni .-)

Ildy írta...

Ez remek!

Orsi írta...

köszi!
Ottis,mindenképp próbáld ki!

trinity írta...

Ez nagy ötlet!! Szuper, bár a diós semmifreddót is megkóstolnám. Nálunk sincs vége a fagyiszezonnak :))

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena