2010. augusztus 31.

Karamellizált diós semifreddo

A nyárnak vége,de a fagyiszezonnak korántsem...legalábbis nálunk.Sőt nemhogy nincs vége,én csak most kezdek belejönni .Még jó,hogy minket nem érdekel,ha takaró alatt kell fagyiznunk.
Ez a recept megjelent a Kifőztük 6. számában is.
Hozzávalók/2 literhez/: A semifreddo-hoz:
  • 30 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg cukor
  • 4 friss tojás
  • 4 dl tejszín
A karamell öntethez:
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • csipet só
A semifreddohoz először is karamellizáljunk meg 20 dkg cukrot.A diót vágjuk durvára majd forgassuk a karamellbe és gyorsan öntsük leolajozott sütőpapírra.Hagyjuk megdermedni,majd egy késes aprítóval daráljuk meg. A tejszínt és a tojások fehérjét külön-külön verjük fel. A tojások sárgáját 5 dkg cukorral verjük addig, amíg habos és világos nem lesz. A tojássárgás keverékhez lazán keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd a tejszínhabot is.Végül keverjük bele a karamellizált diót .Egy kiürült fagyis dobozt vagy formát béleljünk ki folpackkal,a masszát öntsük bele, majd tegyük fagyasztóba.4 óra múlva már fogyasztható. A karamellszószhoz karamellizáljuk a cukrot.Vegyük alacsonyra a hőmérsékletet és adjuk hozzá a vajat ,végül a tejszínt is.Forraljuk még 2 percig,majd hagyjuk kihűlni. A semifreddot tálaljuk karamellszósszal.

6 comments:

Krisztina írta...

Szia
Nagyon tetszik amiket készítesz.
Ezt a finomságot én is elkészítem, mert látom nem kell hozzá fagyigép:-)

Zsiri írta...

nagyon guszta!

Bianka írta...

Fenséges

Ottis írta...

Nagyon szép!Biztos finom is!

Gál Edith írta...

FANNNTASSSSZTIKUSSSS!!!!!

Orsi írta...

Köszi mindenkinek! :))

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena