2010. augusztus 5.

Mozart fagyi

Azt hiszem tudom,hogy lehet legegyszerűbben gép nélkül fagyit készíteni.No krém sűrítés,no kavargatás,no frigó nyitogatás.Az íze,állaga viszont szuper.Majdnem, hogy a fagyasztóból való kivétel után gombócolható,nem jégkristályos,pont jó.
Szóval ez a recept nekem nagyon bevált,és mivel a család nagy fagyirajongó,mostmár hetente csinálok egy-egy nagyobb adagot.
A c betűs fagyimárkának van egy mozartkugeln ízű darabja,amit nálunk mindenki imád.Most ezt próbáltam reprudákalni.
Amúgy a Kifőztük most megjelent számába is hasonló fagyikról írtam.Tessék elolvasni!
Hozzávalók 2 literhez:
  • 4 friss tojás
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 3 kk. mandula aroma
  • 70 g étcsoki
  • 2,5 dl víz
  • 150 g cukor
  • 150 g méz vagy golden syrup
  • 75 g kakaó
  • 55 g étcsoki
A tojássárgákat gőz fölött a cukor felével fehéredésig keverjük.A tojás fehérjét egy csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük.A tejszínt is habbá verjük.Mindent óvatosan összekeverünk,közben ízesítjük a mandula aromával.Tessék kóstolni!
Közben a csokiból egy zöldséghámozó segítségével kis forgácsokat vágunk,ezt is belekeverjük.
A csokiszószhoz a vizet,cukrot,mézet,kakaót csomómentesre keverjük,majd feltesszük forrni.Alacsony hőfokon forraljuk úgy 10 percig,majd levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott csokit.Addig keverjük,amíg el nem olvad.Hagyjuk kihűlni.
Egy dobozba kezdjük rétegezni a habot és a csokiszószt.Egy kanálnyi hab,közepére egy kanálnyi szósz.Mintha zebrás sütit sütnénk.
Az eredmény az lesz,hogy a fagyink alján lesz egy jó adag csokiszósz, és a fagyi csíkos lesz.
Természetesen nem muszáj bajlódni evvel,csíkok ide vagy oda,ez ugyanolyan finom lesz! És itt egy kehelyben,saját trüffellel,csokidísszel.

9 comments:

Chef Viki írta...

Úrjézus! Fantasztikus!

Névtelen írta...

Ezt még ilyenkor reggelire is bevállalnám! :)) Ez a csokiszósz olyan, hogy nem fagy rá a fagyira? Meddig tartható el? Mert már régóta keresek egy olyan csokiszószt, amiből nagyobb mennyiséget lehetne elkészíteni, és a hűtőből kivéve rácsurgatnám a fagyira.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

chriesi írta...

Isteni lehet!

Orsi írta...

Hááh de még milyen finom!

A csokiszósz kissé megfagy az alján,de sokkal hamarabb olvad mint a fagyi,szóval tökéletes hozzá.2 hétig simán eláll a hűtőben.Nálam eddig tart általában,de lehet,hogy tovább is bírná...

Névtelen írta...

Fazekasné:

Orsi köszi a receptet nagyon finom lett és szerintem ezután nálam is gyakori fagyi lesz.

Orsi írta...

És már kész is! Ez aztán a gyorsaság!:))
Örülök,hogy ízlett!
Próbáljátok ki azt is,ami a Kifőztükben van,az is isteni finom.

Pocak Panna írta...

Ez valami gyönyörű, gratulálok!

Nelli írta...

Nem tudom az előbb bejegyzésem hova tűnt.
Ez a fagyi nagyon finom lehet, no és azok a pöttyös csészék a gyengéim.:-)

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena