2010. október 15.

Csokis rizsfelfújt

Íme egy különleges variációja a hagyományos rizskochunknak. Csupán 2 hozzávalóval több, mint egyébként, és máris tálalhatjuk akármilyen elegáns vacsora desszertjeként is.
Ez a recept még anno,a Kifőztük 7. számában jelent meg,azóta már "kapható" a 8. szám is.Tessék töltögetni!

Hozzávalók 4 személyre:
  • 130 g hosszúszemű rizs
  • 1/2 l tej
  • 1 dl víz
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 g vaj
  • 4 kardamom mag
  • 50 g étcsokoládé
A rizst megmossuk,majd a vízzel elkevert tejjel,  csipet sóval  és  a kardamom magokkal feltesszük forrni.Alacsony lángon főzzük 10 percig, majd belekeverjük a cukrot. Lefödjük és levesszük a tűzhelyről, hadd szívja a rizs magába az összes folyadékot. Ha a rizs megpuhult,hagyjuk kihűlni, majd  kihalásszuk a kardamom magokat. A kakaót beleszitáljuk a tejberizsbe, alaposan elkeverjük.  A tojások sárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kakaós tejberizshez. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,  és a durva darabokra vágott étcsokoládéval együtt  a rizshez keverjük.
Egy jénait kivajazunk és kimorzsázunk, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 perc alatt lesz kész.
Tálalhatjuk csokiöntettel, tejszínhabbal vagy gyümölccsel.

8 comments:

chriesi írta...

Mmmm fincsii!!!

Bianka írta...

Isteni

Gál Edith írta...

Ójajj... Ez FANTASZTIKUS!!!!

Mézigörl írta...

Nagyon izgalmas! És benne a kardamom...nagyokat nyelek...:-D

Pocak Panna írta...

Ohh rizsfelfújt! Gyerekkori kedvenc! Azóta is kísért... de hogy csokival és kardamonnal! Kiütöttél! A kép is csodás!

Orsi írta...

Köszi mindenkinek!

Csibe írta...

Juj de nagyon tetszik!

Zsiri írta...

Húúú ez nagyon bejön :) Csokis, hmm:)

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena