2010. november 26.

Almás méhkas

Erre a süti receptre az egyik erdélyi nagymamánál leltem rá még nyáron,"almásága" néven.Hogy a név honnan jött én nem tudom,de istenbizony ez volt a receptfüzetbe.
Nagyon megtetszett már a semmitmondó neve is,aztán a forma még inkább.Ízre is remeknek bizonyult,úgyhogy méltán állhat most itt, na meg a Kifőztük 9. számában.


Hozzávalók:
  • 23 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • szükség szerint egy kis tejföl
  • 3 közepes alma
  • 2 tk. morzsa
  • fahéj,gyömbér,citromlé
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.Ha a tésztánk nem állna össze,adhatunk hozzá egy kis tejfölt is.
Az almát meghámozzuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük,facsarunk rá egy kis citromlevet.,belekeverjük a morzsát és fűszerezzük fahéjjal,gyömbérrel.
A tészta kb. 1/4 részét vékonyra nyújtjuk és 10 db 6 cm-es kört vágunk belőle.A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk.
A kör közepére kb. 2 teáskanálnyi almát halmozunk, a tészta szélét egy kis vízzel megkenegetjük,majd elkezdjük a tésztát körkörösen az almára csavarni.
Előmelegített sütőben,180 fokon arany színűre sütjük.

8 comments:

Alexandra írta...

Nagyon látványos süti :)
Elsőre látásra azt gondoltam, hogy sült tojásfehérje van a töltelék körül.

Erinacea írta...

Szuper a forma! Nagyon finomat alkottál!

Paprika&Paprika írta...

Jaj de aranyos!!!

Gál Edith írta...

Csodás!!

Notburga írta...

Nagyon jópofa és biztos finom is...

Bianka írta...

Isteni lehet

Pocak Panna írta...

Gyönyörű munka! Nagyon tetszik!
"Almásága" hangzásra olyan, mint az őfelsége...lehet, hogy azért ez a neve, mert fejedelmi módon van tálalva az alma! :-)

Orsi írta...

Köszönöm mindenkinek!
Panna,na tényleg!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena