2010. november 28.

Csokoládés cremeux avagy a legfinomabb csokikrém

Azért ez nem egy sima csokikrém...minden kanálnyi belőle maga a mámor és a bujaság.Édes és csokis és elképesztően krémes.  
Hozzávalók:
  • 120 g tejszín
  • 240 g tej
  • 3 tojássárga
  • 70 g cukor
  • 180 g csokoládé(nálam ét és tej keverve)
A tejszínt,a tejet és a cukor felét felforraljuk,közben a tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.A forró tej negyedét a tojáshoz öntjük,miközben folyamatosan keverjük. Ezt aztán maradék tejbe öntjük és 81 fokon (nagyon kis láng) pár percig folyamatosan kevergetve főzzük.Nem kell nagyon sűrűnek lennie. A krémet átöntjük egy másik edénybe,és hozzákeverjük a felolvasztott csokit.Megvárjuk még langyosra hűl,majd poharakba töltjük.Hagyjuk teljesen kihűlni,majd tegyük hűtőbe. Tálalás előtt érdemes fél órával hamarabb kivenni a hűtőből. Dekorálhatjuk narancsfilével illetve csokival.
6 adag lesz belőle
Recept: EVD-től

3 comments:

Chef Viki írta...

Az ilyeneket receptre kéne felírni...

Csodálatos!

Orsi írta...

Ez így van!

Erinacea írta...

Orsi, kérlek írd fel nekem receptre :))

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena