2011. március 27.

A Tuc újjászületése-Toffe kréker


Mostanában nagyon nincs időm konyhában lenni.Ez az édesség is egy 10 perces dolog, nagyon nem is elégíti ki cukrász vágyaimat. Ennek ellenére nagyon fincsi,ropogós,karamellás,csokis nassolnivaló. Alapja a sós keksz, remélem ezen senki nem botránykozott meg. A sós karamell gyönyöreit azt hiszem mostmár nem nagyon kell ecsetelni,de a sós csoki...szerintem jobb mint a karamell. Egyszer csináltam sós-csokis piskótát is, persze véletlenül, baki folytán, de uh hát nekem nagyon bejött.
Hozzávalók:
  • k.b 20 db sós keksz( Tuc)
  • 110 g vaj
  • 110 g barnacukor
  • 100 g étcsoki
Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki alufóliával,és vékonyan kenjük be olajjal.A kekszeket egy rétegben rakjuk le.A vajat a cukrokkal melegítsük össze,majd ha felforrt, hagyjuk még 3 percig forrni. Ezt öntsük rá a kekszre és előmelegített sütőben süssük 6 percig.Ezalatt a karamell szépen felbugyog a kekszeken.Vegyük ki hagyjuk kissé hűlni, majd öntsük rá a felolvasztott csokit.Várjuk meg amíg a csoki megdermed,majd törjük kisebb darabokra. A receptet itt találtam.

3 comments:

Flóra írta...

Ez nagyon jól néz ki :)

Pocak Panna írta...

Megint nagyon ötletes, nagyon tetszik!

Kata írta...

Drága Orsi, neked:

http://katakonyha.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo.html

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena