2011. december 30.

Narancsos gesztenyés pohárkrém





Ez a gyors pohárdesszert akár a szilveszteri vacsora desszertje is lehet. Utolsó pillanatban is elkészíthetjük, de ha van időnk akár előre is dolgozhatunk.

Hozzávalók 4 adaghoz:


a díszítéshez:
  • kakaópor
  • kandírozott narancshéj

A gesztenyepürét áttörjük, majd az előkészített 4 pohárba adagoljuk.
A csokoládét feldaraboljuk és gőz fölött megolvasztjuk. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd ráöntjük a megolvadt csokoládéra és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A csoki ganachet  elosztjuk a gesztenyepüré tetején. Erre 2-2 evőkanálnyi narancslekvárt kanalazunk majd a 2 dl tejszínt az 1 evőkanál porcukorral lágy habbá verjük, ezzel koronázzuk meg a desszertet.
Kakaóporral és kandírozott narancshéjjal díszítjük.

A Kifőztük decemberi számában is megjelent.

2 comments:

marisz57 írta...

Már gesztenyepüré is rég volt, de ez a gesztenyekrém azért változatosabb, nyilván kipróbálom!

Pocak Panna írta...

Uh Orsi, ez egy nagyon nekem való süti!!! :)) Gyönyörű, imádom a kompozíciót!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena