2012. október 31.

MOMO


                                         


Végülis Amsterdamból. Nehéz időszak után, de újra normális helyen és viszonylag jó munkahellyel. Étteremben megint, az amsterdami MOMO-ban. Ez most sokkal nagyobb,mint az előző. Rengeteg újdonság, új ízek, új technikák, szóval itt aztán lehet tanulni. Alapvetőleg az étterem kelet-Ázsiai, de mindez kis nyugati beütéssel. Izgalmas cukrászat,izgalmas konyha és azt kóstolok amit csak szeretnék. Gyakran azt sem tudom mi az amit eszem. :))
A mostani munkámnak két része van, délelőtt a háttérmunkák,úgy mint alapsütik megsütése,krémek, fagyik stb,stb, szóval mint egy cukrászüzem, este meg az étteremben service, a tányérdesszertek kiadása. Én eddig többnyire az utóbbit csináltam. Rengeteg munka és gyakran nagyon pörgős, de élvezem és minden nap kihívás. Persze vannak percek, hogy nem érted hogy választhattad ezt a szakmát. :)
Várom már nagyom a délelőtti részét is, mert igazán ott lehet tanulni. Alapanyag szinte bármi amit akarsz, itt nincs se margarin, se tojáslé, se hulala. A cukrászathoz tartozik egy kis shop is, amiben csokikat,bonbonokat, és macaronokat árulunk, úgyhogy végre csokiról és macaronról is tanulhatok-ez eddig kimaradt valahogy.
Az éttermi cukrászat azért nagyon más műfaj mint a hagyományos, de egyelőre még mindig nem tudom 100 % ban eldönteni hogy melyik a favorit. De itt a MOMOban lényegében mindkettőt megkapom, úgyhogy tökéletes.
A beugró az étterembe  egy saját desszert prezentálása volt. Chocolate chip sütőtökcookie, fahéjas karamelszósz, dobos krém, pirított tökmag és sült sütőtök...ilyesmiket kombináltam egy tányérra(sajnos nagy izgalmamban elfelejtettem lefotózni) Nem voltam vele 100 % -an elégedett, de nekik tetszett. Gyorsan a mély vízbe is dobtak, harmadik este már egyedül voltam cukrász az étteremben.
A desszertjeink elég izgik, tizenfajta bonbon,trüffel és csoki fajtából lehet választani. Van külön ebéd és vacsora desszert is. Fotók most csak az ebédről vannak, de most már megpróbálok az esti pörgésben is fényképezni egy párat.
Vacsira van  manjari hot pot zöldtea fagyival, earl grey desszert, fagyasztott joghurt pezsgőzselével, passionfruit desszert, limeos bazsalikomos sajttorta és mascarpone füge desszert.


Szeretnék majd feltenni recepteket is, és remélem hamarosan jönnek a saját kreációk is, és persze fotók a többi desszertről.
Még több fotót találtok a Fb-on.


1 comments:

nempiskóta írta...

De jó, gratulálok és nagyon örültem neked! A saját kreációkkal meg hajrá!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena