2013. augusztus 13.

Chococo


Scroll down for English

Új év, új design, új recept. Remélem hiányoztam :)
Egy újabb kókusz-csoki ízvilágot hoztam, eléggé leegyszerűsített formában, viszont annál komplexebb ízhatással. Kókuszos bavaroise a fő komponens, ami most nagyon nagy kedvencem, talán eddigi legjobb krémem. Habos mint egy mousse, de sokkal krémesebb. Nagyon selymes de mégis megvan a kellő tartása. Ízre intenziv kókusz, nem túl édes. Ezt egyensúlyozza egy kis  étcsoki ganache, de csak annyira hogy a kókusz domináljon. A szokásos nagyon csokis piskótám és glazúrom már csak egybe tartja az egészet.Hozzávalók 6 adaghoz:
Fél adag piskóta

Fél adag csokiglazúr

Kókuszos bavaroise:
 • 120 g enyhén felvert tejszín
 • 100 g fehércsoki
 • 10 g tojássárga
 • 5 g cukor
 • 80 g kókusztej
 • 30 g kókuszreszelék
 • 1/2 lapzselatin 
Étcsoki ganache:
 • 50 g étcsoki
 • 35 g tejszín
Kezdjünk a  csoki ganache-val. A tejszínt forraljuk fel, öntsük rá a csokira és keverjük amíg egyneműsödik. A csoki ganachet öntsük kis formákba( akár egy kiürült bonbonos doboz is megteszi). Tegyük fagyasztóba, várjunk amíg teljesen meg nem fagy. Ez alatt süssük meg a piskótát és csináljuk meg a glazúrt. Ha a piskóta kihűlt, vágjunk 6 db, a formánknak megfelelő kört és 6 db kisebb kört.
A bavaroise-hoz először olvasszuk fel a csokit és áztassuk be a zselatint. Forraljuk fel a kókusztejet, közben a tojássárgát és a cukrot kézi habverővel habositsuk. A tojássárgához óvatosan öntsük hozzá a forró kókusztejet, közben folyamatosan kavarjuk. A keveréket tegyük vissza a tűzre és kevergessük, amíg egy kicsit besűrűsödik, adjuk hozzá a zselatint. A krémet szűrjük rá a megolvadt fehércsokira és egyneműsitsük. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, végül lazítsuk a tejszinnel.
A formánkat töltsük kb félig a bavarois-val, majd egy előzőleg megfagyott csoki ganache félgömb és a kisebb piskóta. Töltsük fel a formát bavarois-val, majd zárjuk le a nagy piskóta koronggal. Fagyasszuk amíg teljesen meg nem fagy, majd fagyasztás után közvetlenül glazúrozzuk.
Az amsterdamiak szerették, érdemes kipróbálni !
_________________________________________________________________________________
English

Another coconut-chocolate combination with a  quite simple form, but even more complex taste.The coconut bavaroise is the main component, which is one of my favorite, maybe the best cream I ever made. Fluffy as a mousse, but much creamier and it's really smooth. Intense coconut taste, but not too sweet. This is balanced with a dark chocolate ganache, but  the coconut still dominates.  My usual chocolate sponge  and chocolate glaze  only bring the whole dessert together.


Ingredients for 6 servings: 
Half portion of chocolate sponge 

half portion of chocolate glaze

Coconut bavaroise:

 • 120 g lightly whipped cream
 • 100 g white chocolate
 • 10 g egg yolk
 • 5 g  sugar
 • 80 g coconut milk
 • 30 g desiccated coconut
 • 1/2 sheet gelatine

Chocolate ganache:

 • 50 g  dark chocolate
 • 35 g  cream
Let's start with the chocolate ganache. Boil the cream and pour over the chocolate then stir until combine.Pour the ganache into small, hemisphere molds. Freeze it completely. Meanwhile bake the chocolate sponge  and  make the chocolate glaze. When the sponge is cooled, cut 6 circles, same size as your mold then 6 smaller circles.
For the bavaroise  first melt the chocolate and soak the gelatine in cold water. Boil the coconut milk, meanwhile whisk the egg yolk and sugar with a hand whisk . Carefully pour  the hot coconut milk over the egg yolk , stir continuously. Put the mixture back to the heat and stir until it thickens a bit (like custard), then add the gelatin. Pour the cream over  the melted chocolate, mix it until  thoroughly combined. Add the desiccated coconut  then fold it in the whipped cream. Pipe half part of the bavaroise into the molds. Take the chocolate ganache out of the freezer and set on top of the bavaroise then place the smaller sponge circles. Pipe the second half bavaroise on top and close with the bigger sponge circles. Freeze until the next day.
Take the desserts out of the freezer at the last minute then glaze it.7 comments:

Viktória Bori írta...

Ez valami elképesztő látvány! Az ízét pedig csak sejtem, hogy isteni!

marisz57 írta...

Igen, hiányoztál!
Nagyon jó kinézetűek a bobonkáid, írtó ennivalók!

Orsi írta...

:)))

Eszter írta...

Elképesztően jól néz ki!

Judyt írta...

Huh, ez nagyon szépséges :) Szerinted a kókuszkrém tortába is használható? Pont felmerült,hogy kellene egy kókuszos tölteteset csinálnom ;)

Orsi írta...

Köszönöm!
Judyt, szerintem biztosan.Csak ha nem formába töltöd a krémet először hűtsd be jól! :)

Delicious Flavours írta...

Look amazing, congratulations! :)

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena