2013. április 20.

Qawareb Al-Jebneh





Jöjjön még egy recept a piac adta finomságokból. Találtunk egy standot ahol nagyon finom a feta és az ára is egész elfogadható. Persze másodszorra is vettünk egy nagy darabot (kicsit nem lehet), de már láttam hogy ezt csak úgy nem fogjuk megenni, muszáj kezdeni vele valamit. Elkezdtem nézelődni, és végül ezt az arab kenyeret választottam. Egy kicsit változtattam rajta, szerintem alakítsátok ti is nyugodtan az ízlésetekre, (és hűtőtökre) sőt ha van tuti receptetek  kelt tésztára,  nyugodtan használjátok. A technika viszont nagyon jó és igencsak látványos az eredmény. Bloggerina kolegina  remek  fázisfotókat is csinált,érdemes megnézni.







Hozzávalók:
250 liszt
1/2 zacsi instant élesztő
1/2 ek cukor
1 kk só
1/8 cup olaj
125 ml langyos víz

A töltelékhez:
250 g feta
2 ek creme fraiche
olíva olaj
zöld olíva
csili
só,bors

A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát,majd hagyjuk megkelni. Közben a fetát törjük össze. Lazítsuk creme fraichel,olíva olajjal. Fűszerezzük csilivel és borssal. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk vékonyra, vágjunk belőle köröket és a körök közepébe rakjunk egy kiskanálnyi tölteléket. Csippentsük össze, hogy csónak alakot kapjunk, majd a kis csónakokat csinosan rendezgessük egymás mellé egy sütőálló tálba . Az olívát vágjuk fel és mindegyik csónakba ültessünk egy darabkát, majd kenjük le az egészet oliva olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük,amíg szép színe lesz.



1 comments:

janka kovács írta...

Húúúú, de nagyon jól néz ki :))

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena