2014. május 23.

Almafánk ⌘ Apple Fritters


Scroll down for English
Ismeritek az almafánkot? Nagyszerű desszert egy könnyű ebéd után, pikk-pakk megvan, és nagyon könnyű elkészíteni. Mi nagyon szeretjük,egyszerűen porcukorral és fahéjjal, de van amikor egy kicsit izgalmasabbra veszem és csinálok hozzá egy kis karamell szószt is. Vanília fagyival még nem próbáltam, de biztosan mennyei lehet a forró almafánkkal.
Csináltunk egy  videót is nektek, remélem tetszeni fog! ♥

Hozzávalók:
  • 3 nagy alma (kb. 600 g)
  • 250 g  liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • porcukor és fahéj a szóráshoz
Az almát megmossuk (meghámozni nem kell ) és lereszeljük. A lisztet, tojást ,tejet és egy csipet sót egy tálban  csomó mentesre keverjük. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, ha túl sűrűnek találjuk öntsünk bele még egy kis tejet, ha kissé hígnak találjunk tegyünk bele még lisztet. Ez egyszerű palacsinta, nem kell félni, nem lehet elrontani. A végén keverjük bele a lereszelt almát és lassan kész is vagyunk.
Öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, forrósítsuk fel és tegyünk evőkanálnyi kupacokat az olajba.Lapítsuk kissé szét és lassú tűzön, süssük aranybarnára mindkét felét.


______________________________________________________________________________
English

                                                                           photo 9af5d0df-b279-4c3c-92ad-fc98f562a39a_zpsaca21226.jpg
Do you know the apple fritters? It's a great dessert after a light lunch. It's really easy to make and you can make under 10 minutes.We really like it with simply confectioners sugar and with cinnamon, but sometimes I serve it with some caramel sauce. I didn't try with vanilla ice cream, but it would be a really nice combination with the hot apple fritters.We made also a short video, I hope you'll like it! ♥

Ingredients:

  • 3 big apple (kb. 600 g)
  • 250 g  flour
  • 2 dl milk
  • 2 eggs
  • pinch of salt
  • vegetable oil for frying
  • confectioners sugar and cinnamon for dusting
Wash the apples (don't need to peel) and grate them. In a  bowl, combine the flour, milk, eggs and salt. Whisk until there is no lumps. We'll get a thick pancake butter. If you find the batter too thick,you can add a little more milk, if it's too runny, just add some more flour, It's just a simple pancake batter, no worries, you can't do it wrong.Finally fold in apples. Put some oil in a skillet  Drop batter by rounded tablespoons into oil. Fry until golden brown on both sides.

3 comments:

Lucy Parissi írta...

Thank you for joining #CookBlogShare - love your blog (thank goodness for Google Translate!)

Orsi írta...

My pleasure!
Yes,I know, and I'm sorry about that. I'm working on translating of the whole blog, but it takes time... but until then feel free to PM me if you need some recipes!

Emily @amummytoo írta...

So pretty - really beautiful photo styling.

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena