2014. május 30.

Túrófánk ⌘ Quark Doughnut


Scroll down for English
Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb fánkot nehéz találni. Ahogy a videóban is látjátok, egy tálban csak mindent össze kell keverni és kész is. Nincs mosatlan, nincs várakozási idő. És az íze, valami frenetikus. Ez a recept már több éve bekerült a családi receptoárba, azóta ha túró kerül haza az esetek 90%-ban ilyen készül. Az utóbbi időben felfedeztem, hogy mennyire feldobja, ha mazsolát is teszek bele. Tudom, sokan nem szeretitek a mazsolát, de ahogy a fánkok külső részén a duci mazsola szemek megkaramellizálódnak a forró olajban, valami elképesztő. Egy új mazsola élmény,garantálom! :)
Ha nem találnátok túrót (tehéntúrót),ricottával is működik.

 Hozzávalók 

  • 250 g túró vagy ricotta
  •  2 ek.porcukor
  •  1 csomag vaníliás cukor
  •  2 tojás felverve
  •  100 g liszt
  •  1/2 csomag (6 g) sütőpor 
  • 100 g beáztatott mazsola
  • nagy csipet só
  •  olaj a sütéshez
 A hozzávalókat összekeverjük ,majd ,2 teáskanál segítségével "galuskákat" szaggatunk a forró,bő olajba,aranybarnára sütjük.
Isteni finom friss gyümölccsel, lekvárral,fahéjas porcukorral,de nutellával se utolsó.




Nem szeretnél lemaradni a legújabb Kiskanál finomságokról ?
Iratkozz fel a Kiskanál Hírlevélre és értesülj róla elsőként e-mailben! 


Feliratkozáshoz kattints IDE!


______________________________________________________________________________
English
It's pretty hard to find an easier and more amazing doughnut, then this. As you can see in the video, you just have to mix everything in a bowl and it's ready. Less then 10 minutes. No dirty dishes, no waiting time. And the taste of this little doughnuts are frenetic.  This recipe has been added to the family recipe collection several years ago, and we love it so much, I made hundreds of time this little treats. 
I just discovered how much better is it, if I add also some raisins to it.  I know many of you do not like raisins, but when  plump raisins outside of the doughnuts are caramelizing in the hot oil, it's something fantastic. A new raisins experience, I guarantee! :) 
If you can't find quark, the recipe is working also with ricotta .

Ingredients:
  • 250 g quark or ricotta
  •  2 tbsp confectioners sugar
  •  2 eggs beaten
  •  100 g flour
  •  6 g baking powder
  • 100 g soaked raisins
  • pinch of salt
  • vanilla sugar
  •  vegetable oil for frying
Mix all ingredients in a bowl. Using 2 teaspoons shape quenelles of the dough, then fry them in plenty of  hot oil until they're golden brown. Serve with fresh fruits, cinnamon sugar, gem or nutella.

2 comments:

Névtelen írta...

Good info. Lucky me I recently found your website by chance (stumbleupon).
I've saved it for later!

My blog post ... contract wars hacks mpgh ()

Orsi írta...

I'm glad you find it,welcome! :)Hope you enjoy my recipes!

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena