2014. november 27.

108 hentes-, 150 halas- és 80 zöldség,gyümölcsös stand egy helyenScroll down for English

A piac számunkra mindig a legelső és legizgalmasabb dolog, amit meglátogatunk ha egy új országban járunk. Egy piac sokmindent el tud mondani egy országról, az emberekről, a kultúrájukról és persze a gasztronómiájukról.

Imádom a piacokat és itt Athénban nincs hiány belőlük. A város legrégibb és legforgalmasabb piaca ez, ahol végre igazi, nagy halpiac is van, aznap fogott friss halakkal és tenger gyümölcseivel. Persze legtöbbjét még mindig nem ismerjük, de haladunk a felfedező úton.A halpiac mellett hús, zöldség és gyümölcs piac is van, a húspiaconsűrű sorokban lógnak az egész vagy fél bárányok, marhák, nyulak, tyúkok, különböző belsőségek, húsevőknek maga a kánaán.

108 hentes, 150 halas és 80 zöldség, gyümölcsös stand várja naponta több mint 30 000 vásárlót. 
   

Elképesztő számok, nem igaz?
Fűszerekért sem kell messze menni, a piacokat ugyanis fűszeres boltok váltják, elképesztő választékkal, igazi szín és illat kavalkád. Lencse, bab, csicseriborsó, rizs, és különféle lisztek hatalmas választékából is csemegézhetünk. Itt semmi sem előre csomagolt, így ha az embernek csak kis mennyiségre van szüksége, semmi probléma.
Az a jó itt a piacban, hogy egy helyen mindent megtalál az ember, a sajtoktól kezdve a , a borokig, fűszer, olíva minden van, a hangulat meg mindig olyan fergeteges, hogy már csak ezért is érdemes lenne minden szombaton kilátogatni ide.
Szeretek az árusokkal beszélgetni, megkérdezni hogyan használják a fűszerkeverékeiket, hogyan készítik a halat vagy hogy hogyan készítik azokat a híres görög olivabogyókat. Néha előfordul, hogy az angoljuk nem a legjobb, de nagyon szívesen beszélgetnek, kóstoltatnak, megosztva közben az igazi görög szokásokat.

Csináltunk egy videót is a piacról és a környékről, remélem tetszeni fog!

__________________________________
English


For us the market is always the first most interesting place, what we visit in a new city. The market can tell you a lot of things about the country, the people, about their culture and of course about the gastronomy.
I love local markets, and here you can find a lot. This one is Athens oldest and busiest market, the Central Market, where finally we have also a huge, real fish market, with a huge variety of fresh seafood. We even don't know most of the fishes, but we are trying to taste something new every time and we really enjoy it.
Near the fish market, here are meat-, fruit and vegetable markets as well. The meat market is also fascinating, it's full with whole and half lambs, beefs , pork, chickens, rabbits and different kind of offals. Those who loves meat, this place is just the heaven.


108 butchers- , 150 fish- and 80 fruit and vegetable stands are waiting for daily 30 000 people. 
Sounds unbelievable, right?
Nyuszik fülestől farkastól...
If you need spices or anything else, you don't need to go far away, between the markets you can find several stands selling spices, cereals, legumes, nuts, dried fruits and different kind of special products.

I love to deal with the sellers, ask how they are using their spicemixes, how they prepare the fish or how they made those olives. Sometimes their english is not the best, but they are really open to make conversation and meanwhile share their habbits.


Csigák a zöldség piacon

0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena