2015. január 25.

Egyszerű csoki dekoráció (mozgóképpel)


Profi kinézetű csoki dekoráció mindenféle speciális  cukrász kellék nélkül? Oh igen, lehetséges- és még kézügyesség sem kell hozzá!

A legtöbben azt gondolják, hogy a cukrászdákban látott, szuper elegáns csoki dekorációk nagyon bonyolult technikákkal és eszközökkel készülnek- pedig nem mindegyik. Néha csak egy habkártya, egy darab fólia és jó nagy adag kézügyesség kell, de olyanok is léteznek, amihez semmilyen olyan eszközre  nincs szükség, ami egy hétköznapi konyhában ne lenne fellelhető.

Ehhez a csokoládé dekorációhoz például csak egy darab sütőpapír és egy kávéskanál kell és még a kézügyesség sem fontos. 
Nagyon szeretem ezt a technikát, mert tényleg annyira egyszerű, bárhol, bármikor használható, és igazán különlegessé tesz bármilyen desszertet. Készíthetjük fehér-, tej-, ét- vagy karamellizált fehércsokiból, sőt mindezt kombinálhatjuk is. Ha még inkább fel szeretnénk turbózni meg is szórhatjuk a kis csoki díszeket kókusszal, vagy akármilyen apróra tört fűszerrel.


És a módszer? Olvaszd fel a csokit vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben. Ha igazán profi akarsz lenni temperáld a csokit. Zsuzsa, a Praliné Paradicsom csokiblogerre részletesen írt róla,  hogyan.
Egy darab sütőpapírra csorgass kb egy fél teáskanálnyi csokit, majd a kiskanál hátát nyomd a csoki csepp közepébe és egy határozott mozdulattal húzd felfele. 
A dekorációt variálhatod, ha a kanalat különböző ívekben húzod fel, illetve lehet játszani a kanál nagyságával és azzal is, hogy mennyire terítjük szét a csokit. 
Várd meg, amíg a csoki díszek teljesen megdermednek, majd emeld le óvatosan őket a papírról és máris dekorálhatod vele kedvenc csokitortádat.


Érdemes egy kis időt szánni rá és kísérletezni ezzel a módszerrel, hiszen rengeteg különböző stílusú díszt lehet kreálni vele.
Én pl. ezeknél a desszerteknél  használtam:










Van a blogon még olyan dekoráció, amiről szeretnétek bővebben olvasni? Ha igen, várom komment formájába és igyekszek a jövőben még több dekorációs ötlettel és technikával szolgálni!

Nem szeretnél lemaradni a legújabb Kiskanál finomságokról ?
Iratkozz fel a Kiskanál Hírlevélre és értesülj róla elsőként e-mailben! 

Feliratkozáshoz kattints IDE!




0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena